Hlavní obsah

Marie Poledňáková točí: Líbáš jako bůh

Právo, míš

Romantickou komedii Líbáš jako bůh natáčí podle vlastního scénáře režisérka Marie Poledňáková. Do hlavních rolí obsadila Kamilu Magálovou, Jiřího Bartošku, Evu Holubovou a Oldřicha Kaisera.

Foto: Falcon, Právo

V hlavních rolích Oldřich Kaiser, Kamila Magálová, Eva Holubová, Jiří Bartoška.

Článek

Motory této komedie je muž mezi dvěma ženami a žena mezi dvěma muži. Helena je sympatická profesorka na gymnáziu, která s nadhledem řeší nejen prekérní situace se studenty, ale i nepředvídatelné okamžiky v osobním životě. Rozvětvená rodina jí k tomu poskytuje dostatek příležitostí. Jednoho dne se však za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby a naplno se zamiluje. Začíná příběh plný vášně, rozchodů a návratů.

„Náměty leží na ulici, stačí se shýbnout,“ říká Poledňáková a dodává: „Já už jsem si ale plánovala jen bezstarostné užívání života, těšila se na cestování, na nové zážitky a objevy. Neměla zájem chodit po ulici, natož se shýbat! Jenže pak tam leželo … NĚCO… čemu neodoláte, co musíte uchopit, musíte do toho jít, bezhlavě a naplno. To byl začátek projektu Líbáš jako Bůh.“

S humorem, nadhledem, temperamentem, laskavou ironií a pochopením vypráví příběh, který mohl prožít kdokoli z nás. „Už léta jsem nepsala tak rychle, spontánně a všechno se mi vybavovalo tak jasně. Inspirací mi byly situace, které se odehrály dnes, včera nebo před třiceti lety a na které nikdy nezapomenu. Ve scénáři se obtiskly moje zážitky, příběhy přátel, kamarádů a dětí i situace, jejichž tvůrcem je můj vnouček,“ přiznává Poledňáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám