Hlavní obsah

Irglová se domů nechystá, Oscara poslala po otci

Čerstvá držitelka Oscara Markéta Irglová zatím zůstává v USA a v nejbližší době se do své vlasti nechystá. Jako náhradu za sebe svým fanouškům poslala alespoň slavnou sošku, kterou od americké filmové akademie získala společně s irským zpěvákem Glenem Hansardem za skladbu Falling Slowly ze snímku Once. Oscara do Česka ve středu přivezl její otec Marek Irgl, který byl spolu s dalšími rodinnými příslušníky v neděli v Los Angeles účastníkem slavnostního ceremoniálu.

Foto: Reuters

Česká zpěvačka Markéta Irglová s irským hudebníkem Glenem Hansardem

Článek

"Markéta bohužel musí ještě zůstat nějakou dobu v Americe, nevíme jak dlouho. Ale protože chtěla, aby Oscar byl doma co nejdřív, tak nám ho dala, abychom ho přivezli s sebou," řekl se soškou v ruce Irgl po příletu na pražskou Ruzyni. "Oscar má pořadové číslo 3407, numerologové si s tím už poradí," konstatoval.

Kromě transportu prestižního nákladu dostal Irgl od dcery za úkol zejména poděkovat jejím českým fanouškům za podporu. "Markéta děkuje za stovky SMS a blahopřání, které dostala, a těší se, až se potká s českým publikem," uvedl Irgl.

Kdy tento okamžik nastane, však Irgl nechce ani odhadovat, protože Irglová má ještě spoustu práce v USA a navíc stále dostává řadu nových nabídek. "Situace se tam mění poměrně rychle a vlastně nic nevíme. V Americe nejsou jenom kvůli Oscarům, ale také tam hrají jako muzikanti," uvedl Irgl.

Na České lvy nepřijede 

Irglová, která ve čtvrtek oslaví 20. narozeniny, nedávno se sedmatřicetiletým Hansardem, jenž se stal také jejím životním partnerem, přesídlila do Irska. "Oproti Americe tam ale za poslední půlrok strávila třetinu času. Myslím si, že to bude ještě nějakou dobu trvat, vzhledem k tomu, jak je Amerika oba dva i tu muziku, kterou dělají, skutečně miluje," míní Irgl.

Organizátoři výročních cen české filmové akademie Český lev by si přáli, aby Irglová s Hansardem vystoupili v sobotu na jejich předávacím ceremoniálu v pražské Lucerně, to však Irgl považuje za "takřka vyloučené". "Nás to skutečně mrzí, že to nedokážeme zorganizovat, ale skutečně bohužel je těch nasmlouvaných povinností už tolik, že to nejde udělat," vysvětlil.

Irglová se na Oscary těšila také proto, že si jejich atmosféru chtěla vychutnat s příbuznými na "rodinném výletě", snad jen toto přání se jí však na předávacím ceremoniálu beze zbytku nesplnilo. Obrovský zájem fanoušků a novinářů ji totiž od jejích blízkých téměř neprodyšně oddělil. "My jsme si s ní za ten týden, co jsme tam byli, moc nepovykládali. Jestli jsme s ní strávili třikrát deset minut, tak to bylo moc," vyčíslil ještě rozechvělý Irgl, pro něhož přesto uplynulé dny očividně znamenaly jeden z největších životních zážitků.

Irgl proto doufá, že se jeho dcera vrátí co nejdříve a bude v létě moci s Hansardem vyjet na plánované české koncertní turné. Jist si však rozhodně není. "Od té chvíle, kdy se spustilo to oscarové šílenství, žádné plány nefungují," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám