Hlavní obsah

Terminátor 4 dorazí do kin zhruba za rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Čtvrté pokračování slavné filmové série Terminátor přijde do kin v květnu 2009, uvedl server BBC. V hlavní roli snímku s názvem Terminator Salvation: The Future Begins se má jako dospělá verze dětského hrdiny Johna Connora objevit herec Christian Bale, předesílají producenti. Jenže fandové se asi budou ptát na něco jiného: Kde je Arnie?

Článek

O symbolu celé sci-fi ságy, Arnoldu Schwarzeneggerovi, se už producenti vůbec nezmiňují, takže se jeví jako více než pravděpodobné, že slavná hláška "Já se vrátím" se nenaplní. Hora svalů ze Štýrského Hradce alias guvernér Schwarzenegger si podle loňských zpráv mohl nechat ve filmu alespoň malou roličku, aby vytvořil zdání kontinuity s předchozími díly, sám však už dlouho o filmy nejeví zájem.

Režisér čtvrtého Terminátora McG pojme film jako první díl z nové trilogie. Točit se začne v Novém Mexiku, které bude představovat postapokalyptické Spojené státy v době války lidí proti strojům. "Je to příběh o hledání víry v sobě i v našich blízkých, je to dlouhá cesta a krajina v ní hraje zásadní roli," míní režisér.

Protahování série třemi dalšími díly už ale na mnohé sci-fi fanoušky působí spíše jako zoufalá snaha vymlátit z tématu zvonivé mince i za cenu rozmělnění původní legendy (viz televizní seriál The Sarah Connor Chronicles, ve kterém nehraje vůbec nikdo z původních představitelů).

První Terminátor natočený v roce 1984 s minimálním rozpočtem udělal z nevýrazného herce se směšným přízvukem Arnolda Schwarzeneggera světovou megahvězdu. Temná sci-fi se stala klasikou žánru a další pokračování natočená s obřími rozpočty vydělala závratné sumy, ale už nikdy nedosáhla takové atmosféry.

Anketa

Zajímá vás Terminátor bez Schwarzeneggera?
Ne
53 %
Velmi vlažně
20 %
Ano
27 %
Celkem hlasovalo 509 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám