Hlavní obsah

V Praze zachraptí slavný šansoniér Arno

Novinky, Stanislav Dvořák

Arno Hintjens, mořským větrem ošlehaný chlapík, který vypadá trochu jako Vlasta Třešňák a dělá muziku trochu jako Tom Waits, pochází z belgického přístavu Oostende. Své moderní pojetí rockového šansonu představí 18. dubna v Paláci Akropolis.

Článek

Arno je známý hlavně ve Francii a v Belgii, v ČR o něm zatím nebylo mnoho slyšet. Jeho skladby se pohybují se na pomezí blues, rocku a frankofonního šansonu, zaznívají v nich elektrické kytary, klavír, někdy i smyčce. Rozhodně se nesnaží o nějak zvláště archaický nebo typicky frankofonní zvuk, některé jeho písničky znějí překvapivě tvrdě.

Dosud vydal patnáct řadových alb a jeho posledním počinem je kritikou vřele přijatý Jus De Box z roku 2007. K nejznámějším hitům zpěváka, který bývá přirovnáván k Sergi Gainsbourgovi, patří Oh La La La, Putain Putain, Je Veux Nager či Jive To The Beat.

Arnův zpěv je bolestný, až se člověku ježí chlupy. Má hluboký hlas a těžce chraptí své francouzské i anglické texty, kterým ale posluchač v podstatě vůbec nemusí rozumět a stejně si z koncertu může odnést kvalitní zážitek. Silná hudba, jak známo, předává emoce i beze slov.

Vstupenky na koncert Arna Hintjense jsou k dostání v Paláci Akropolis a v síti Ticketpro (v předprodeji za 250 Kč, po 16. březnu za 300 Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám