Hlavní obsah

Český lev chce Irglovou a Hansarda, na Andělech nebudou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé 15. ročníku Českého lva, jehož výsledky budou vyhlášeny v sobotu 1. března, usilují o to, aby se slavnostního ceremoniálu v pražském Paláci Lucerna zúčastnili Markéta Irglová a Glen Hansard, majitelé Oscara za filmovou písničku Falling Slowly.

Článek

Ředitel České filmové a televizní akademie Petr Vachler Právu řekl: „Oficiálně jsme je pozvali, jednáme s nimi, jsme v kontaktu, ovšem čekáme na odpověď, zda to po úspěchu na Oscarech bude časově možné. Bylo by hezké, kdyby mohla česká džitelka Oscara vystoupit na Českém lvu, připadá mi to logické. Mají od nás všechno připravené, letadlem počínaje a taxíkem konče. Na výsledek si ale musíme počkat. Budeme jednat do poslední chvíle.“

O vystoupení Irglové a Hansarda usilovali rovněž organizátoři slavnostního ceremoniálu výročních hudebních cen Anděl Allianz 2007.

O vystoupení Irglové a Hansarda usilovali rovněž organizátoři slavnostního ceremoniálu výročních hudebních cen Anděl Allianz 2007.

Podle prezidenta Akademie populární hudby Petra Šišky se ale 3. dubna v pražské O2 Areně, kde budou ceny vyhlášeny, neobjeví.

„Již před úspěchem na Oscarech nás informovali, že pokud uspějí, čeká je dvouměsíční koncertní turné po Spojených státech. Mělo by se konat v době, kdy u nás budou výroční ceny vyhlašovány,“ řekl Šiška Právu.

Irglová obdržela od akademiků nominaci v kategorii Objev roku. Pokud bude skutečně koncertovat v USA, bude za ni muset cenu v případě vítězství převzít někdo jiný. Irglová s Hansardem ovšem podle svého prohlášení před oscarovým ceremoniálem chtějí v dohledné době uspořádat české turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám