Hlavní obsah

Výkonný ředitel Petr Chajda na Primě skončil

Právo, jp
PRAHA

Výkonný ředitel TV Prima Petr Chajda odchází na základě vzájemné dohody z televize Prima. Potvrdil to generální ředitel Primy Marek Singer. Kam Chajda odchází, nebylo oficiálně oznámeno. Prima již nebude post výkonného ředitele obsazovat, pracovní náplň bude v rámci restrukturalizace vedení rozdělena mezi stávající členy managementu.

Foto: ČTK

Bývalý výkonný ředitel TV Prima Petr Chajda

Článek

"Petr Chajda odvedl svůj díl kvalitní práce, za což mu patří náš dík. V jeho další kariéře mu přejeme řadu úspěchů,“ řekl k jeho odchodu Singer.

Chajda Právu řekl, že za odchodem jsou rozdílné pohledy jeho a zahraničního akcionáře na řízení a program televize. „Když kus televize jede hot a druhý čehý, tak to nemůže nikdy fungovat. Máte strategii, ale nemůžete ji uplatnit. Ale musíte se o to alespoň pokusit,“ poznamenal Chajda s tím, že nemá problémy s tím, kam z Primy zamíří.

„ Ale teď si chci trochu odpočinout a dát do pořádku své soukromé věci, které jsem kvůli televizi zanedbával,“ dodal Chajda.

Spekuluje se, zda stojí za Chajdovým odchodem poslední divácké neúspěchy Primy, jako je nízká sledovanost od 4. února nově inovovaných hlavních večerních zpráv, nízká sledovanost soutěže Milionář a jiné programové změny.

Z Primy odchází i obchodní ředitelka Jana Budíková. K tomuto kroku se rozhodla ve standardní zkušební lhůtě. Od března nastupuje do společnosti Tchibo jako generální ředitelka pro Čechy a Slovensko.

"Rozhodnutí Budíkové respektujeme a v její další profesní kariéře jí přejeme mnoho úspěchů,“ konstatoval generální ředitel TV Prim Marek Singer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám