Hlavní obsah

Stálice českého popu mají radost z Oscara pro Irglovou

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by čekal chladná přání nebo dokonce závist, pořádně se plete. Přední české zpěvačky totiž mají z Oscara pro Markétu Irglovou za píseň Falling Slowly velkou radost a rodačce z Valašského Meziříčí gratulují.

Článek

"V první řadě jí hrozně moc gratuluji. Pak jsem pyšná, trošku, že jsem Češka a trošku, že jsou lidé, kteří mají takový talent,“ řekla Novinkám Hana Zagorová, devítinásobná Zlatá slavice a interpretka hitů jako Maluj zase obrázky, Duhová víla nebo Mys dobrých nadějí.

"Je to samozřejmě úžasná věc. Mám radost, určitě se z toho těší celý národ, protože je to obrovské ocenění. Velmi to Markétě Irglové přeji,“ uvedla Helena Vondráčková, která se pyšní celou řadou domácích i mezinárodních ocenění.

:. Markéta Irglová a Glen Hansard zahráli Falling Slowly živě. foto: ČTK/AP/Mark J. Terrill

Také zpěvačka Anna K. považuje ocenění Irglové za obrovský úspěch. "Strašně jí to přeji, mám z toho velkou radost. Je to otázka nejenom nesporného talentu, práce a píle, ale určitě v tom sehrál roli i velký kus štěstí. To je totiž také potřeba,“ uvedla. "Věřila jsem, že to klapne,“ dodala Anna K.

Také Lucii Vondráčkovou, která v poslední době zabodovala hitem Vítr, udělení zlaté sošky zpěvačce původem z Valašského Meziříčí potěšilo. "Je to určitě super zpráva. Jistě to dodá energii lidem, kteří na něčem pracují a snaží se prosadit,“ sdělila Novinkám.

První reakce držitelů Oscara
Glen Hansard: "É! Díky! É! Je to úžasné. Já a Markéta! Co tady vlastně děláme? Tohle je naše noc. Ten film jsme natočili před dvěma lety na dvě ruční kamery. Zabralo nám to tři týdny. Nikdy jsme netušili, že se s ním ocitneme na tomto místo, že budeme (stát) před vámi, lidičky. Díky, že jste vzali ten film vážně. Moc to pro nás znamená. Děkuji všem, kteří nám pomohli. Je to fantastické. Dělejte umění, dělejte umění!"
Markéta Irglová: "Ahoj! Chtěla bych vám strašně moc poděkovat. Je to tak velká věc nejen pro nás, ale i pro všechny ostatní nezávislé hudebníky a umělce, kteří většinu svého času zápasí... To, fakt, že tady dnes stojíme a můžeme ho (tj. Oscara) držet, dokazuje, že nezáleží na tom, jak daleko sahají vaše sny - mohou se splnit. A víte, je to poctivá hra vůči těm, kdo se odvažují snít a nevzdávají se. Tato píseň byla napsána z hlediska naděje a naděje je konec konců to, co nás všechny spojuje nezávisle na tom, jak moc se lišíme. Takže strašně moc děkuji všem, kdo nám celou dobu pomáhali. Díky.“

Reklama

Související články

Markéta Irglová má Oscara

V noci na pondělí byly v kalifornském Los Angeles uděleny nejslavnější filmové ceny světa. Jako první česká zpěvačka v historii dostala Oscara Markéta Irglová...

Výběr článků

Načítám