Hlavní obsah

Nejhoršími herci roku 2007 jsou Eddie Murphy a Lindsay Lohanová

– LOS ANGELES

Držiteli filmové anticeny Zlatá malina za rok 2007 se v noci ze soboty na neděli stali Eddie Murphy a Lindsay Lohanová. Herecké "umění" obou protagonistů ocenila porota udělením každému hned tří Zlatých malin v ceně 4,89 dolaru (85 korun) za kus, píše agentura Reuters.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Lindsay Lohanová získala za své herecké umění tři Zlaté maliny.

Článek

Murphy, na jehož komedii Norbit pojednávající o strastech životního smolaře Norbita Alberta Riceho si filmová kritika skutečně smlsla, byl původně nominován dokonce ve čtyřech hereckých kategoriích. Pětačtyřicetiletý herec si ve filmu zahrál v několika rolích a Zlatou malinu tak obdržel v kategorii nejhorší herec, nejhorší herečka ve vedlejší roli a nejhorší herec ve vedlejší roli.

Na druhé straně je ale Murphy ve světě natolik populární, že za zhlédnutí tohoto filmu neváhali diváci zaplatit 158 miliónů dolarů.

Tři anticeny pro Lohanovou

Lohanová získala za své herecké "umění" tři Zlaté maliny, a to za dvojroli pianistky Aubrey Flemingové a jejího dvojčete v thrilleru Vím, kdo mě zabil a také za nejhorší herecký pár ve stejném filmu.

Dílo, pod které se podepsal režisér Chris Sivertson, bylo navíc oceněno jako vůbec nejhorší film loňského roku, o čemž svědčí i osm Zlatých malin z celkových devíti nominací. O kvalitě filmu hovoří i pouhých devět miliónů dolarů tržeb z celého světa.

Zlatá malina (Golden Raspberry neboli Razzies) je ocenění za nejhorší filmové počiny. Maliny se udělují už od roku 1980 tradičně v předvečer předávání slavných a také ceněných Oscarů. Laureáty pro Zlaté maliny vybírá každý rok téměř 700 členů Nadace ceny Zlatá malina v 16 zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám