Hlavní obsah

TV tip: Larry Flynt, Skřivánci na niti, Stroj času

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se v programu českých celoplošných televizí najde česká klasika Skřivánci na niti, slavný film Lid versus Larry Flynt Miloše Formana i oddechovka Stroj času.

Článek

Skřivánci na niti

Skřivánci na niti, film, který po mnoha letech stále fascinuje spojením drsnosti a lyriky. Na šrotišti kladenských oceláren se v něm sejde neobvyklá společnost "škůdců" dělnické třídy - intelektuál, živnostník, duchovní či bývalý prokurátor. Společně s kopečkářkami, ženami odsouzenými za pokus o přechod hranic na západ, prožívají úsměvné i děsivé momenty.

Film natočil v roce 1969 režisér Jiří Menzel. Poté však ležel dvacet let v komunistickém trezoru, než ho osvobodila sametová revoluce.

(Skřivánci na niti, Nova, Pá 20.00)

Lid versus Larry Flynt

Nenápadný chlapík jménem Larry začne v USA vydávat erotický časopis Hustler, který ovšem značně pobuřuje konzervativní společnost. Jeho bitva s prudérností se táhne léta. Útočí na něj církev, dostane se do konfliktu s policií a nakonec na něj spáchají i atentát.

Režisér Miloš Forman pojal životní příběh porno magnáta Larryho Flynta jako symbol boje za svobodu slova a posloužil mu i k obecnějším úvahám o demokracii. Snímek s Woody Harrelsonem a vdovou po Kurtu Cobainovi Courtney Love slavil v devadesátých letech velký úspěch.

(Lid versus Larry Flynt, Nova, So 00:00)

Stroj času

Klasické dobrodružství natočené podle vědecko-fantastického románu spisovatele Herberta George Wellse nabízí možnost návratu do dětství všem věkovým skupinám.

Geniální profesor Alexander Hartdegen přijde při loupežném přepadení o snoubenku a touha vrátit čas se pro něj stane posedlostí. Nakonec stroj času skutečně stvoří, ale přinese mu to štěstí?

(Stroj času, ČT1, So 21:00)

Anketa

Určitě se podívám na:
Lid versus Larry Flynt
48,2 %
Skřivánci na niti
38,2 %
Stroj času
13,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 199 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám