Hlavní obsah

Šteindler: na hranici vkusu já teprve začínám

Novinky, Stanislav Dvořák

Milan Šteindler ve středu odpovídal na dotazy čtenářů Novinek na ONLINE-CHATU. Těm, kteří si myslí, že jeho poslední film O život je na hranici vkusu, vzkázal, že tam kde mají jiní hranice, on vlastně teprve začíná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Milan Šteindler na on-line chatu

Článek

K uvedení filmu O život a následným bouřlivým reakcím některých filmových kritiků i křesťanských aktivistů se vztahovala většina dotazů. "Recenzenti jsou od toho, aby kritizovali, mají to v popisu práce a jsem s tím smířen. Mnohem více mě samozřejmě zajímají názory diváků, zvláště pak těch, kterým se to líbilo," uvedl Šteindler.

Dodal, že se nesnaží být mluvčí mladé generace, jen mu přišlo vhodnější, že historka s prasklým preservativem se stane mladým lidem. "Můj problém také je, že když mi někdo začne říkat, že už překracuju hranici vkusu, tak to je ta hranice, kdy já vlastně začínám. Slibuji, že příště budu mírnější a zkusím natočit něco o starém a nemocném člověku," napsal čtenářům.

Proti filmu založili aktivisté petici a ve středu těsně před začátkem chatu na Novinkách poslali i otevřený dopis Jiřímu Čunkovi (KDU-ČSL), ve kterém ho žádají o zakázání filmu. V Praze dokonce začali rozdávat letáky proti filmu na ulici.

Otevřený dopis žádající Jiřího Čunka (KDU-ČSL) o přispění k zákazu filmu Milana Šteindlera O život.foto: Novinky/Monika Konečná

"Říkám jen to, že jsme se nechtěli v otázce umělého přerušení těhotenství přiklánět na žádnou stranu. I naši hrdinové váhají. Jsme v novinkách, takže k rozdávání letáků můžu jen říct, že je to pro mě novinka," uvedl Šteindler.

Alles Gute možná na internetu

Všechny fandy pořadu Česká soda Šteindler potěšil nejistým příslibem, že uvažuje o novém Alles Gute pro internet, ale zatím je vše jen ve fázi úvah. Navíc se prý rozhodl hrát jen vážně, protože ho trápí konkurence komiků-politiků.

"Je to velmi těžké. Po vystoupení tolika konkurenčních komiků (při volbě prezidenta pozn.red.) jsem zatrpkl, a rozhodl jsem se hrát jen vážné role," uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám