Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava přijedou umělci z USA, Izraele a Finska

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další jména zahraničních účinkujících zveřejnili v úterý pořadatelé letošního ročníku hudebního festivalu Colours of Ostrava. Většina z nich přijde do Česka poprvé. Kromě kapely Happy Mondays, kterou pořadatelé potvrdili už v lednu, se může publikum v polovině července těšit na jednoho z nejvýraznějších představitelů soudobé gospelové hudby z USA Craiga Adamse či švédské electrojazzové trio Koop.

Článek

Z dalších jmen zaujme také francouzské taneční duo Recycler, přirovnávané k Chemical Brothers, a také španělsko-francouzský hudebník Sergent García, který ve své tvorbě míchá divoké karibské rytmy s hiphopem. Do Ostravy má dorazit také finská akordeonistka Maria Kalaniemi, která svérázným způsobem zpracovává motivy severské lidové hudby.

Jedním z koncertů, které by návštěvníkům festivalu neměly ujít, je vystoupení izraelské zpěváčky jménem Noa. „Devětatřicetiletá zpěvačka, klavíristka a kytaristka je u nás neznámá, vystoupení na Colours by ovšem mělo českému publiku osvětlit úspěchy, jakých dosud na mezinárodní scéně dosáhla,“ tvrdí zástupce pořadatelů Jiří Sedlák. Noa v minulosti spolupracovala s takovými umělci jako Sting, Stevie Wonder, Bruce Springsteen či Sheryl Crow. Paul Simon ji dokonce označil za izraelskou Joni Mitchell.

Velkým lákadlem festivalu bude také vystoupení newyorského zpěváka Craiga Adamse. „S početným, fascinujícím způsobem odvázaným sborem The Higher Dimension of Praise dokáže dostat publikum na celém světě. Hlasem vzývá Ježíše a přitom z něho prýští soul, rhytm´n´blues a gospelová jedinečnost,“ tvrdí pořadatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám