Hlavní obsah

Film zemřelého Ledgera mají dotočit Depp, Law a Farrell

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v lednu zemřel americký herec Heath Ledger, psaly zahraniční filmové servery o tom, že film The Imaginarium of Doctor Parnassus, který točil s Terrym Gilliamem, se do kin nikdy nedostane. Zanedlouho se ale začalo spekulovat, že by do filmu mohl „za jízdy“ naskočit Johnny Depp a Ledgera nahradit. Poslední verze, která se objevila v těchto dnech, je ještě mnohem zajímavější - Ledgerovu postavu prý budou hrát tři různí herci, a to Johnny Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Článek

Film The Imaginarium of Doctor Parnassus se začal točit koncem minulého roku v Londýně a Heath Ledger měl být společně s Tomem Waitsem a Christopherem Plummerem hlavní hvězdou. Má jít o gilliamovské fantasy dobrodružství o herecké společnosti, která cestuje po světě a díky paktu se samotným ďáblem má možnost užívat jakési magické zrcadlo.

List The Sun uvedl nedlouho po Ledgerově smrti, že ho asi nahradí Johnny Depp. Ve filmu je totiž místo, kdy Heath propadne skrz zrcadlo a může se přitom změnit v jinou postavu. Teď tedy zřejmě propadne kouzelným sklem ještě pár herců navíc a v rámci „ulítlosti“ gilliamovského světa to nakonec filmu nemusí nijak uškodit.

Podobný nápad uplatnil nedávno i Todd Haynes ve  filmu o Bobu Dylanovi I´m Not There, ve kterém ikonu šedesátých let ztělesnilo hned sedm různých lidí a jeden z nich byl shodou náhod právě Heath Ledger. Dalšími Dylany byli třeba Ben Whishaw, Marcus Carl Franklin a dokonce i herečka Kate Blanchettová.

Reklama

Výběr článků

Načítám