Hlavní obsah

TV tip: Kill Bill i Vlna

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu se mohou televizní diváci těšit na pokračování českého dobrodružného snímku Vlna, na tarantinovskou řežbu Kill Bill či archívní Velké nesnáze v Malé Číně.

Článek

Vlna

Příběh stárnoucího podnikatele-rockera, vychytralé mladé ženy a hippie kamaráda, který odhalí její nekalé záměry, pokračuje 2. dílem. Podnikatel náhodou přežije tsunami v Thajsku a rozhodne se v nastalém zmatku vydávat za svého kamaráda. Jenže mladá novinářka ho díky tomu považuje za svého otce a odváží si ho z nemocnice domů. Slídící policista už tuší, jak se věci mají, ale novinářka mu zpočátku nevěří...

V novém filmu České televize hrají Jiří Bartoška, Jiří Schmitzer, Tatiana Pauhofová či Tatiana Vilhelmová. Pozoruhodný hudební doprovod k němu nahrál Luboš Andršt a spol.

(Vlna, ČT1, Ne 20.00)

Kill Bill

Zabijáci promění svatbu v malém venkovském kostelíku v jatka a samotnou nevěstu postřelí. Jenže nevěsta přežije a skončí v komatu. Když se po čtyřech letech konečně probere, je jasné, že tohle si někdo šeredně odskáče. Nevěsta rozhýbe ztuhlé svaly, opatří si meč od japonského mistra a vydá se na cestu pomsty jako v klasických béčkových filmech.

Podle věrných vyznavačů kultu režiséra Quentina Tarantina jde o geniální film, podle jiných o nesmyslnou úchylnost. V každém případě je na Umu Thurmanovou v hlavní roli příjemný pohled.

(Kill Bill, Nova, So 22:00)

Velké nesnáze v Malé Číně

Bláznivá fantasy komedie jako dělaná pro sobotní odpolední lenošení. Řidič náklaďáku Jack Burton přijde v čínské čtvrti o kamión a jeho přítel Wang zase o snoubenku. Za vším stojí Lo Pan, 2258 let starý démon snažící se ovládnout svět. V akčním snímku, který se sám nebere vážně, září sympaťák Kurt Russell a mladičká Kim Cattrallová, později známá ze seriálu Sex ve městě. Natočil v roce 1986 John Carpenter.

(Velké nesnáze v Malé Číně, Prima, So 16:00)

Anketa

Určitě se podívám na:
Vlna
22,1 %
Kill Bill
64 %
Velké nesnáze v Malé Číně
13,9 %
Celkem hlasovalo 2558 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám