Hlavní obsah

Animované Hvězdné války půjdou do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrce filmové ságy o Hvězdných válkách George Lucas se sice zařekl, že Epizoda III - Pomsta Sithů bude jeho posledním filmem na toto téma, ale nakonec se rozhodl uvést galaktické hrdiny na stříbrné plátno znovu - tentokrát v animované podobě. V polovině srpna bude uveden do kin animovaný snímek Star Wars: The Clone Wars (Hvězdné války: Války klonů), oznámil.

Článek

Film půjde do kin předtím, než bude na podzim na televizních kanálech Cartoon Network a TNT uveden stejnojmenný animovaný seriál. "Cítil jsem, že ještě zbývalo k vyprávění hodně příběhů o Hvězdných válkách," řekl Lucas. "Chtěl jsem je vyprávět prostřednictvím animace a současně posunout umění animace dál."

Šest filmů o Hvězdných válkách patří k nejpopulárnějším a nejvýdělečnějším hollywoodským filmovým sériím. Lucas je natočil mezi lety 1977 a 2005. Po uvedení Pomsty Sithů oznámil, že již další film o Hvězdných válkách nenatočí, ale přiznal, že připravuje animovaný televizní seriál.

V animované podobě se vedle známých hrdinů jako Anakin Skywalker a Padme Amidala objeví další, například Anakinův žák Ahsoka. Každý díl má být podle společnosti Lucasfilm půlhodinovým "minifilmem". Na webové stránce společnosti starwars.com jsou kromě toho ode dneška k vidění i dokumenty o natáčení Star Wars: The Clone Wars.

Reklama

Výběr článků

Načítám