Hlavní obsah

Na konci května vystoupí v Praze Scooter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Malé sportovní hale na pražském Výstavišti vystoupí 28. května populární německá raveová skupina Scooter. Soubor se prosadil v polovině devadesátých let v době vlny techna a přes deset let se dokázal udržet na špici popularity. Řadu příznivců má trio i v ČR.

Článek

V Praze vystoupí Scooter v rámci šňůry Jumping All Over The World Tour, která pořádá při příležitosti vydání stejnojmenné desky. Své pojetí ukřičeného ravu podloženého jednoduchým strojovým rytmem se nyní pokusila zvukově mírně inovovat o prvky jeho uměle vyhnané odnože nazývané jumpstyle, která je populární v zemích Beneluxu.

Se svou jednoduchou tvorbou ale dokázala skupina neuvěřitelně uspět, a to i přesto, že její největší hity vždy využívaly riff nebo refrén z nějaké známé rockové skladby, ať už od Kiss nebo Supertramp. Jeji aktuální hit The Question Is What Is The Question? se stalo dvacátým hitem v čele německého žebříčku, což je rekord, jemuž se žádná jiná kapela v zemi tak hned nepřiblíží.

Scooter dokázali prodat přes 14 miliónů desek. I když se vyvezli na vlně ravu s hitem Hyper Hyper a albem Our Happy Hardcore, dokázali se na v ohnisku zájmu udržet i po opadnutí zájmu o techno. Vydávali jednu úspěšnou desku za druhou, na nichž se pojetí měnilo jen málo, i když dokonce přihlásili k sheffieldské scéně elektronické hudby počátku osmdesátých let.

Reklama

Související témata:

Související články

Zlato pro Scooter

Německá skupina Scooter převzala poslední červencový den zlatou desku za 5000 prodaných kusů jejího posledního alba Stadium Techno Experience. Přijela...

Scooter přijede v květnu do Sazka Areny

Německá techno skupina Scooter vystoupí 5. května v pražské Sazka Areně. Trio si i po deseti letech dokázalo udržet přízeň svých fanoušků jak v Německu,...

Scooter dostane v Praze Zlatou desku

Německá techno skupina Scooter vystoupí ve čtvrtek v pražské Sazka Areně. Do hlavního města přiletí kolem 14 hodin a čeká ji nabitý program. Trio převezme...

Výběr článků

Načítám