Hlavní obsah

R.E.M. vystoupí v srpnu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Velká legenda americké hudební scény 80. a 90. let se vrací do Prahy. Skupina R.E.M. vystoupí 17. srpna na stadiónu Eden a přiveze s sebou písně z alba Accelerate, které má vyjít 1. dubna.

Článek

Michael Stipe, Peter Buck a Mike Mills se vracejí v rámci letního turné do Evropy, kde hráli naposledy v roce 2005. Accelerate bude v pořadí čtrnácté studiové album této světově proslulé skupiny a bude mu předcházet první singl Supernatural Superserious. Deska se nahrávala v Dublinu, Vancouveru a Athénách.

"Pod produkcí je podepsán držitel Grammy Jacknife Lee. Ten je hudebnímu

světu znám díky produkování alb U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian a Bloc Party," uvedl Petr Novák z agentury Interkoncerts.

Protože album Accelerate vychází u společnosti Warner Music až 1. dubna 2008, fanoušci si zatím mohou krátit čekání na stránce www.ninetynights.com, která byla spuštěna 1. února 2008. Vstupenky budou k dispozici v síti Ticketpro od 15. února.

Skupina R.E.M. vznikla už v roce 1980 ve městě Athens v Georgii a založili ji bubeník Bill Berry, kytarista Peter Buck, baskytarista Mike Mills a zpěvák Michael Stipe. Debutovou desku Murmur vydali v roce 1983 a na vrchol se dostali v devadesátých letech minulého století. Nejslavnější jsou desky Out of Time, Automatic For the People či Monster.

Reklama

Výběr článků

Načítám