Hlavní obsah

Lenny Kravitz s "revolucí lásky" v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký zpěvák Lenny Kravitz vystoupí 23. června v pražské O2 Aréně (Sazka Aréně). Představí mimo jiné svou desku It Is Time For A Love Revolution, která právě vychází. Vstupenky už jsou k dispozici na obvyklých prodejních místech.

Článek

„Jsem člověk, který vždy zkouší experimentovat s novými věcmi a snažím se nezůstávat na jednom místě. Obklopuji se různými lidmi a různými vlivy

a domnívám se, že tento fakt se promítá i do hudby, kterou tvořím,“ říká Kravitz ke své nové nahrávce.

Album It Is TIme For A Love Revolution vznikalo během minulého roku v New Yorku, Paříži, Miami a v Brazílii. Lenny Kravitz je zvyklý nahrávat si téměř všechny nástroje i zpěv sám a ani poslední deska není výjimkou.

Jeho koncerty mají bez přehánění vynikající pověst. Kravitz na pódiu skutečně myslí na návštěvníky, předvádí divokou rock´n´rollovu show a má vynikající kontakt s publikem. Vždy vybírá jen ty největší hity své kariéry, jako při svém posledním vystoupení v Praze v roce 2004, kdy se nesoustředil na tehdy vlažně přijatou desku Baptism a sáhl hlavně do archívu. 

Hutné riffy i R´n´B

Kravitz se narodil v roce 1964 v New Yorku v umělecky zaměřené rodině a díky tomu byl odmalička vystaven vlivu kvalitního jazzu, soulu a funku. Jeden z prvních koncertů, na které ho rodiče vzali, byli Jackson 5 a následovala řada dalších. Malý Lenny miloval Motown, Stevieho Wondera, Ala Greena, Arethu Franklin, Jamese Browna a řadu dalších. Šedesátá léta jsou v jeho hudbě jasně slyšet dodnes.

Na profesionální hudební scénu vstoupil už koncem osmdesátých let, kdy vydal debut Let Love Rule. Velký úspěch mělo následující album Mama Said a v devadesátých letech hlavně Are You Gonna Go My Way a Circus.

Kravitz je jedním z mála interpretů, kteří dnes dokážou osobitě skloubit to nejlepší z rhytm and blues s hutnou hardrockovou kytarou a náznaky psychedelie, tak jako to kdysi dělali Edgar Winter, George Clinton či Sly and the Family Stone.

Reklama

Výběr článků

Načítám