Hlavní obsah

Norská elektronika Datarock míří do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi elektronikou načichlými kapelami norská dvoučlenná kapela Datarock vyčnívá svým umem skládat jeden popový hit za druhým. Na jejich koncert, který slibuje pořádnou porci zábavy, se můžeme těšit 12. února v Paláci Akropolis, kde vystoupí v rámci Midnight Sun Sessions.

Článek

Dvojice, původně trojice, kamarádů z norského Bergenu, odkud pochází také u nás velmi oblíbená skupina Ralph Myerz and the Jack Herren Band, se dala dohromady pod názvem Datarock v roce 2003 a už si vysloužila pověst kapely, se kterou je na pódiu o zábavu postaráno.

Jejich skladby založené na fúzi rocku, popu a libozvučných vokálů za zvuku jemné elektroniky, vydali na jedenáctiskladbovém albu Datarock Datarock pod záštitou labelu Young Aspiring Professionals. Výraznými vokály podpořený závan osmdesátých let připomíná kapely Shitdisco, Hot Chip, The Klasons nebo třeba syrovou elektronikou LCD Soundsystem.

Ukázky z posledního alba si poslechněte zde www.myspace.com/DATAROCK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám