Hlavní obsah

Úvod berlínského filmového festivalu patřil Rolling Stones

– BERLÍN

S hodinovým zpoždění začalo ve čtvrtek večer slavnostní zahájení 58. ročníku Berlinale. Zdržení způsobily hlavní hvězdy večera, členové skupiny Rolling Stones, kteří se prodírali špalírem fotoreportérů a novinářů, jimž překvapivě ochotně odpovídali na otázky. Stones byli hvězdami večera, protože na úvod festivalu se promítal dokument o jejich kariéře Shine And Light.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Rolling Stones při zahájení filmového festivalu Berlinale

Článek

Těsně před premiérovou projekcí filmu se před plátnem objevili hlavní aktéři snímku a jeho režisér Martin Scorsese. Ředitel Berlinale Dieter Kosslick režiséra překvapil předáním malé kopie sošky Zlatého medvěda. Bubeníkovi Wattsovi daroval paličky.

O tom, kdo na galavečeru v sobotu 16. února převezme Zlatého medvěda pro nejlepší film a další stříbrné sošky, rozhodne porota v čele s řeckým režisérem Constantinem Costou-Gavrasem.

Režisér Martin Scorsesefoto: Reuters/Johannes Eisele

Během desetidenního festivalu bude promítnuto rekordních 384 filmů, z nichž 21 bylo zařazeno do soutěže o medvědy. Do Berlína ještě během festivalu zavítá mnoho celebrit včetně Madonny, Natalie Portmanové, Penélope Cruzové, Bena Kingsleyho a Roberta De Nira.

Film Rolling Stones Shine And Light bude uveden v českých kinech 17. července. Snímek zachycuje Rolling Stones i na newyorském vystoupení při příležitosti 60. narozenin bývalého amerického prezidenta Billa Clintona, přináší však také vzácné archivní záběry.

Příští pondělí bude na Berlinale v mezinárodní premiéře uveden mimo soutěž jako jediný český film dokument Občan Havel.

Reklama

Výběr článků

Načítám