Hlavní obsah

Skupina Another Way se chystá na turné

Právo, Jaroslav Špulák

Čtvrtečním koncertem v pražském Rock Café zahájí skupina Another Way turné, které potrvá až do letních festivalů. V Praze vystoupí se švýcarskou skupinou Bianca Story a s Jihočechy Ticho de pre Cupe Band.

Foto: Archiv skupiny, Právo

Another Way: zleva Ondřej Jirman (baskytara), Martin Lambert (kytara), Petr Koubek (zpěv, kytara) a Vojtěch Lambert (bicí).

Článek

Loni v listopadu a prosinci jste absolvovali turné se skupinou Chinaski. Byla to dobrá zkušenost?

Koubek: Myslím, že jsme se s tím popasovali solidně. Naše koncerty měly na turné vzestupnou tendenci. Nejdřív jsme se sžívali s velkým pódiem. Některé koncerty s námi absolvovali ještě slovenští Desmod, ale pro nás jako předkapelu byly lepší ty, na kterých nebyli. Měli jsme víc času, mohli jsme lépe komunikovat s publikem. Turné pro nás byla především obrovská propagace. Vyšly na nás i poměrně kladné recenze.

Naučili jste se něco z profesionality Chinaski?

Koubek: Všichni jsme si uvědomili, že lidé nechtějí jen poslouchat, ale chtějí se i na něco koukat. Proto víc přemýšlíme o tom, co na pódiu děláme. Muzikant si to často zpočátku neuvědomí. Teprve když vidí zkušenější kolegy, dojde mu to.

Koubek: Všichni jsme si uvědomili, že lidé nechtějí jen poslouchat, ale chtějí se i na něco koukat. Proto víc přemýšlíme o tom, co na pódiu děláme. Muzikant si to často zpočátku neuvědomí. Teprve když vidí zkušenější kolegy, dojde mu to.

Martin Lambert: Když jsme začali hrát, většina lidí nás neznala. Věděli jsme, že je musíme přesvědčit, což se začínalo většinou dařit tak po čtvrté páté písničce. Vzpomínám si, že když jsme jeli z koncertu z Budějovic, na benzínové pumpě nás dohnaly maminka s dcerou a chtěly, abychom se jim podepsali, protože Chinaski se jim podepsat nechtěli.

Nyní se chystáte na vlastní turné?

Martin Lambert: Nemusíme tomu rovnou říkat turné, spíš série koncertů. Začneme ve čtvrtek a pokračovat budeme na začátku března. Hrát budeme se skupinami Medvěd 009, Temperamento a s Bárou Zemanovou. Je to takový zvláštní stylový mix, ale my chceme, aby nás vidělo co nejvíc lidí. Ta série koncertů potrvá až do prvních letních festivalů.

Své druhé album jste vydali loni. Na kdy chystáte další desku?

Vojtěch Lambert: Asi až na příští rok. Máme už nějaké nápady, ale ještě to nejsou celé písničky. Neuvažujeme zatím o tom, jak to bude znít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám