Hlavní obsah

TV Barrandov povede Vladimír Kuba, vysílat chce nejpozději v září

Vedením TV Barrandov byl pověřen Vladimír Kuba (40). Ve funkci vystřídá Kamila Spáčila, informoval ve středu mluvčí televize Janis Sidovský. Plnoformátová TV Barrandov plánuje zahájit vysílání do letošního září, je však možné, že se tak stane i dřív. Kuba je současně předsedou představenstva Barrandov Studio.

Článek

Spáčil podle Sidovského odchází z rodinných důvodů. Post šéfa pověřeného vedením TV Barrandov zastával od loňského března, kdy tuto funkci opustil současný výkonný ředitel televize Prima Petr Chajda.

TV Barrandov je jednou z šestice televizí, které v minulosti získaly licence pro digitální vysílání a jež o ně později vinou soudních sporů přišly. Dále jde o Febio TV, TV Pohoda, Óčko, Z1 a RTA.

Na základě takzvané diginovely, která platí od začátku letošního roku, mají tyto televize nárok na dočasnou kompenzační licenci do doby vypnutí analogového televizního vysílání v Česku. TV Barrandov o ni požádala v polovině tohoto měsíce. Vlastníkem televize je přes společnost Barrandov Studio skupina Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka.

Reklama

Výběr článků

Načítám