Hlavní obsah

Tři mušketýři už jsou platinoví

Právo, bož

České muzikály jsou opravdu úspěšné. Svědčí o tom i fakt, že po Angelice dostal v pondělí platinovou desku za prodej zvukových nosičů i projekt na motivy nesmrtelného románu Alexanda Dumase Tři mušketýři.

Článek

Ocenění převzali z rukou zástupce vydavatelství Sony Music Petra Čápa „svatá trojice“ naší muzikálové scény - producent Oldřich Lichtenberg, autor hudby Michal David a tvůrce textů Lou Fanánek Hagen.

„Už nevím, kam s ní. Na stěnách studia už mi nezbývá místo,“ posteskl si Michal David. Krátce před Vánoci se totiž přestěhoval s rodinou do nového domu, jen zhruba 150 metrů od toho původního. Tvůrčí zázemí mu v něm sice nechybí, velikost studia ale zřejmě podcenil, a tak je menší než to původní. „Asi si budu muset nechat postavit větší,“ dodal.

Vzácný projev neskromnosti ale nelze populárnímu českému autorovi zazlívat, může si ho určitě dovolit. První ocenění Hudebník roku totiž dostal už během studia na konzervatoři v roce 1976 a po prvním albu z roku 1980, které patří k nejprodávanějším v celé historii, se stal králem českých diskoték.

Rychlé střídání

Mušketýrské slavnosti v podzemních prostorách starobylé restaurace Monarch na pražském Starém městě se zúčastnili téměř všichni protagonisté včetně muzikálového nováčka Stanislava Hložka. Bude se střídat s Leškem Semelkou a Jiřím Helekalem v roli Porthose.

Hložek nahradil Karla Bláhu, který musel účinkování náhle ukončit ze zdravotních důvodů. „Byl to děsný fofr. V pondělí jsme o tom poprvé mluvili s produkcí a v úterý jsem už měl v ruce scénář a začínal jsem zkoušet,“ potvrdil Standa a dodal: „Je to náročné, ale nejmíň půlku představení už mám v malíčku.“

Reklama

Výběr článků

Načítám