Hlavní obsah

Na finále Eurosongu pojede Tereza Kerndlová

Novinky, Stanislav Dvořák

V televizní soutěži Eurosong v sobotu zvítězila Tereza Kerndlová. Pojede reprezentovat Českou republiku na finále do Bělehradu.

Článek

Tereza Kerndlová dojatě poděkovala, všem, kteří ji poslali hlas. Její píseň Have Some Fun sice nenabídla nic více než průměr, ale v Eurosongu rozhodují televizní diváci, nikoliv hudební kritici.

Sobotní soutěž zahájil Sámer Issa. Nastoupil v polovojenské uniformě a předvedl se svými tanečnicemi obstojný pohyb na pódiu. Jeho píseň Pick a Star ale opravdu není něčím, z čeho by svět zešílel. Nehledě na jeho tvrzení, že "dělá R & B", zazněl průměrný euro-dancefloor z devadesátých let. Zdálo se, že větší hudební prázdnotu už nikdo nemůže nabídnout, ale pak přišla dvojice Le Monde a jejich Another Chance.

Iva Frühlingová sice není nějak ohromující vokalistka, ale po takové sprše působila velmi sympaticky, podobně jako začínající kapela Temperamento, která sice nemá v mezinárodní konkurenci šanci, ale alespoň se pokouší o vlastní cestu a není jen umělým projektem nějakého producenta. Zpěvačka LBP zaujala spíše doprovodnou smyčcovou skupinou.

Potěšili Toxique a Čechomor

Silnou stránkou dalšího adepta Gypsy.cz byla hlavně originalita, většinovému posluchači podobných soutěží to ale nemusí vyhovovat. Dalším důvodem proč nepovažovat Eurosong za totální průšvih, byla kytarově-elektronická skupina Toxique.

Že bude Čechomor se svým "kochanym Jozefem" nejlepší, muselo být každému jasné od začátku, ale "bůh rozkoše" Daniel Nekonečný také umí pobavit. Škoda, že soutěžní píseň Holiday nepatří k jeho nejlepším.

Reklama

Výběr článků

Načítám