Hlavní obsah

Smrt Heatha Ledgera znamená konec filmu Terryho Gilliama

Novinky, Stanislav Dvořák

Nečekaná smrt osmadvacetileté herecké hvězdy Heatha Ledgera znamená mimo jiné i konec nadějného projektu režiséra Terryho Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnassus. Herec známý z filmu Zkrocená hora zemřel ve středu ve svém bytě v New Yorku.

Článek

Na filmu se začalo pracovat koncem minulého roku v Londýně a Heath Ledger měl být společně s Tomem Waitsem a Christopherem Plummerem hlavní hvězdou. Jak uvedl server Movies, bez Ledgera se v žádném případě nedá pokračovat. Co se stane s již natočeným materiálem, se neví.

Snímek Imaginarium of Doctor Parnassus měl být "ulítlým" gilliamovským fantasy dobrodružstvím o herecké společnosti, která cestuje po světě a díky paktu se samotným ďáblem má možnost užívat jakési magické zrcadlo.

Smrt jako reklama?

Ledger před smrtí stačil dotočit nové batmanovské dobrodružství nazvané The Dark Knight, kde hrál zásadní postavu Jokera. Je pravděpodobné, že smrt herce zapůsobí jako obrovská reklama a lidé budou chodit "na Ledgera" bez ohledu na kvality filmu. Jeho repliky ve filmu teď pravděpodobně budou i jinak interpretovány.

Ledgerovo nahé tělo našli ve středu v jeho newyorském bytě. Byla provedena pitva, ale podle posledních informací stále není jasné, jak přesně herec zemřel. V bytě sice byly prášky, ale žádné nelegální drogy. Uvažuje se o tom, že šlo o sebevraždu, nebo neúmyslné předávkování léky na spaní. Ledger prý býval vyčerpaný a bral až příliš mnoho prášků.

Reklama

Výběr článků

Načítám