Hlavní obsah

V hypermarketech bude Harry Potter až od března

Poslední díl série Joanne Rowlingové o kouzelníkovi Harry Potterovi umožní český nakladatel prodávat v hypermarketech až 1. března. V knihkupectvích se kniha bude prodávat již od 31. ledna, uvedl ve středu mluvčí Albatrosu, který je výhradním vydavatelem Harryho Pottera v Česku, Radovan Suk.

Článek

Velké obchodní řetězce při minulých vydáních této série často porušovaly podmínky prodeje a knihu prodávaly nejen dříve, ale i za nižší cenu, než stanovil nakladatel.

Velké obchodní řetězce při minulých vydáních této série často porušovaly podmínky prodeje a knihu prodávaly nejen dříve, ale i za nižší cenu, než stanovil nakladatel.

Hlavním důvodem termínové preference specializovaných knihkupectví a knižních internetových a zásilkových služeb je fakt, že dlouhodobě pečují o veškerou produkci nakladatelství Albatros a jsou hlavním distribučním kanálem jeho knih, uvedl mluvčí.

Většina hypermarketů naopak podle něj není standardním přímým prodejcem Albatrosu a nemá s ním uzavřeny dlouhodobé distribuční smlouvy na kompletní produkci.

Nyní se Albatros snaží zabránit, aby obchodní řetězce podmínky prodeje porušovaly. Předčasnému prodeji by měla zabránit i distribuce. Předchozí díly rozvážely knihkupcům distribuční firmy, ten poslední bude Albatros distribuovat sám až ke knihkupcům. Těm, kdo poruší smlouvu o zahájení prodeje, hrozí podle Albatrosu sankce.

Sedmý a závěrečný díl série vyšel v Británii loni v červenci pod názvem Harry Potter and the Deathly Hallows. Do češtiny ji přeložil Pavel Medek a nazval ji Harry Potter a relikvie smrti. Tomu, aby sedmý a závěrečný díl vyšel v Česku pro předvánoční trh, bránila podle Albatrosu dlouhá licenční jednání. Kniha o více než 600 stranách vyjde v nákladu asi 200 000 kusů na ekologicky šetrném papíře. Nakladatel uvádí doporučenou cenu 549 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám