Hlavní obsah

V pražském Paláci Akropolis vystoupí rocková Fermata

Novinky, Stanislav Dvořák

V pražském Paláci Akropolis vystoupí ve středu večer výjimečná art-jazz-rocková formace ze Slovenska, jež o sobě poprvé dala vědět pod názvem Fermata už v roce 1973. Založil jí kytarista František Griglák, který tehdy odešel ze slavné skupiny Collegium Musicum.

Článek

Fermata je na Slovensku symbolem inteligentního rocku se spoustou složitě vystavěných kytarových a klávesových sól. Hraje čistě instrumentální hudbu ve stylu 70. let, která absorbovala jazz, art rock a hard rock v jeho nejlepší podobě.

Skupina vystupuje s menšími přestávkami už od sedmdesátých let a svůj styl si pevně drží. V současném složení hrají František Griglák, Fedor Frešo, který se po rozchodu s kapelou vrátil v 90. letech, Peter Preložník a Igor Skovay.

Pokud ve středu nemáte čas zajít na koncert, můžete si jeho atmosféru vychutnat i doma. Fermata nedávno vydala živé CD a DVD Live v klubu za zrkadlom, které zachycuje dokonalý zvuk bratislavského koncertu z roku 2007. Obsahuje výběr největších hitů (jedenáct skladeb) a jeden bonus. Více informací najdete na stránkách www.fermata.sk

Reklama

Výběr článků

Načítám