Hlavní obsah

Grammy si oddychla, scénáristé ji nechtějí bojkotovat

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Američtí scénáristé nebudou bojkotovat udílení nejvýznamnějších hudebních cen Grammy, čeká se jen na souhlas výboru režisérů, kteří musí schválit práci svých kolegů na ceremonii, uvedla CNN.

Článek

Na úterní informační schůzce scénáristů a hollywoodských studií se ukázalo, že obě strany chtějí obnovit jednání o ukončení stávky, která v poslední době zamrzla. Scénáristé pak sami jednali o podobě nových smluv se studii.

Sdružení filmových a televizních scenáristů stávkuje už od 5. listopadu loňského roku. Autoři požadují větší podíl na zisku z internetové distribuce. Jako první na stávku doplatily televizní talkshow, seriály zatím žijí z předtočených dílů.

Nedávno se ale ukázalo, že některé seriály mohou být akutně ohroženy už nyní. Herečka Yeardley Smithová, která mluví v anglické verzi seriálu Simpsonovi Barta Simpsona, uvedla: "Nemáme obvykle tolik dílů dopředu jako ostatní animované seriály. Teď máme asi deset dílů v různých fázích rozpracovanosti. Otázka je, jestli některé z nich budou připraveny k vysílání před tím, než v květnu skončí sezóna."

Na Grammy i Markéta Irglová

Reklama

Výběr článků

Načítám