Hlavní obsah

Synové a dcery filmových hvězd se představují na Sundance

Druhá generace herců jde ve šlépějích svých otců a na letošním festivalu Sundance představuje hned tři filmy, píše agentura AFP. "To, co mě letos vzrušuje, je množství nových nezávislých filmových tvůrců," řekl minulý týden při zahájení festivalu jeho zakladatel, herec Robert Redford, který bezděčně do této kategorie zařadil i svou dceru.

Foto: Fred Prouser, Reuters

Dcera Roberta Redforda Amy Redfordová

Článek

Redfordova dcera Amy vystoupila ze stínu svého otce a zazářila režijním debutem The Guitar. Film má podklad ve skutečném příběhu mladé ženy, která zjistí, že má rakovinu v posledním stádiu, a rozhodne strávit zbylé měsíce života tím, že si dopřeje nekonečný flám.

Colin Hanks se připojil ke svému slavnému otci Tomovi ve filmu The Great Buck Howard. Obdivuhodně v něm zahrál sám sebe jako zběhlého studenta práv, který se i proti námitkám svého otce, jehož hraje Tom, vydá hledat hvězdnou kariéru v zábavním průmyslu. Z úst otce to doprovázejí ironické nesouhlasné poznámky o světě showbyznysu.

Poslední z trojice nových objevů je Jason Ritter, syn někdejšího herce Johna Rittera, který produkuje a zároveň hraje ve filmu Good Dick. Snímek vypráví o mladé ženě, kterou z jejího osamoceného života vytrhne postarší prodavač, jenž se do ní dětinsky zamiluje.

Redfordová se objevila i v Sexu ve městě 

Sedmatřicetiletá Amy Redfordová hraje prakticky celý život, naposledy se objevila v televizních seriálech Sex ve městě, Sopránovi a Zákon a pořádek. Malou roli má také ve filmu Sunshine Cleaning, který má na festivalu rovněž premiéru.

"Pro mě to byl naprosto přirozený vývoj, že jsem se stala režisérkou," řekla Amy agentuře AFP. "Jsem vděčná za zkušenosti, které jsem získala jako herečka. Vím zároveň, že k filmování přistupuji z určitého filozofického hlediska. Chci zkoumat na jedné straně, jak vzniká filmový příběh, a na druhé straně být jeho malou součástí," říká Amy.

Když posloucháte, jak o filmu mluví, máte pocit, že mluví její otec. Prozradila, že už na střední škole plánovala, že se stane režisérkou, ale herectví ji přetáhlo. "Nyní se kruh uzavřel," poznamenala. Amy hodně zdůrazňuje, že i když si vybrala premiéru na festivalu, který v roce 1981 založil její otec, nemá to prý nic společného s rodinnými vztahy. Její film se prý jednoduše hodí na festival, který se honosí tím, že objevuje nové nezávislé filmové tvůrce.

Robert Redford, který film své dcery prý ještě neviděl, řekl, že je na festivalu jako její otec a jako její otec ji také podporuje, žádnou zásluhu na jejím úspěchu si ovšem nepřivlastňuje. "Vždycky jsem podporoval všechny členy mé rodiny, aby byli nezávislí. Důležité je, abyste šli svou vlastní cestou. A myslím, že Amy tady reprezentuje právě její vlastní práce," prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám