Hlavní obsah

Jakubisková chystá trestní oznámení kvůli fámám o filmu Bathory

Za nesmysl a bláboly označuje producentka Deana Jakubisková informace bulvárního tisku o tom, že nad filmem jejího muže Juraje Jakubiska Bathory se vznáší ohrožení v podobě uvalení exekuce na majetek a konkurzního řízení na firmu Jakubisko Film.

Článek

„Takové pomluvy nás samozřejmě poškozují přinejmenším tím, že namísto práci kolem filmu se musím věnovat vyvracení lží, které nejen mohou naše partnery na chvíi znepokojit. To také považuji za hlavní cíl, těch, kdo je šíří,“ řekla Právu Jakubisková a dodala, že zvažuje trestní oznámení – nikoliv na deník, který informaci zveřejnil, ale na konkrétní lidi.

Podle ní není vyloučena ani souvislost s krádeží kopie Bathory, jejíž pachatelé již byli odsouzeni.

Jakubisková: exekuce nebyla, vyplacený investor neexistuje

Ke sporu s nejmenovaným investorem, který údajně dostal zaplaceno na základě exekuce, Jakubisková Právu řekla: „Žádný takový investor neexistuje. Po dokončení filmu jsem zjistila nesrovnalosti v účtování, například zdvojené faktury a účtování více dnů za pronájem techniky, než byla skutečnost. Nezaplatili jsme tedy, co jsme platit neměli. Lidi, kteří nás poškodili, jsme vyhodili a oni podali návrh na konkurzní řízení. U soudu prohráli, odvolali se a 22. ledna nás čeká další jednání.“

Vyjádření exekutorů, které jmenoval bulvární tisk v souvislosti se sporem, se Právu zatím nepodařilo získat. Igor Ivanko je do víkendu mimo úřad a Ivo Luhan podle slov své sekretářky s novináři nekomunikuje.

Film Bathory, který je s rozpočtem 300 miliónů korun nejdražším českým filmem všech dob, vznikl v koprodukci Česka, Slovenska, Maďarska a Velké Británie. Premiéra byla několikrát odsunuta, nyní je naplánována na 10. července v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde Jakubisko převezme ocenění za dlouholetý umělecký přínos světovému filmu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám