Hlavní obsah

V Praze vystoupí jamajská legenda, která inspirovala Prodigy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda reggae Max Romeo vystoupí v pražském Lucerna Music Baru 27. února. Je mimo jiné autorem proslulé skladby I Chase the Devil, kterou předělala britská kapela Prodigy pod názvem Out of Space.

Článek

Max Romeo, který již bezmála čtyři desetiletí patří mezi špičku v oboru, přijede s doprovodnou kapelou a jeho show podpoří i domáci interpreti Liquid A, Oneheartman a Royal Hi-Fi.

"Mnohé z jeho nahrávek ze sedmdesátých let se staly notoricky známými po celém světě a pořád se hrají. Jako příklad uveďme londýskou skupinou Prodigy zremixované I Chase the Devil nebo jeho spolupráci s Rolling Stones," sdělil Novinkám organizátor akce Lukáš Kolíbal.

Nedlouho po Romeovi (6. března) dorazí do Česka další zajímavý jamajský zpěvák Don Carlos. Byl jedním ze zakládajících členů významné reggae skupiny Black Uhuru a v Lucerně ho bude na jeho úplně prvním koncertu v ČR doprovázet americký Dub Vision Band. Jako předskokani se předvedou General Kryshpeen a po vystoupení zahrají ještě Rizla Sound a domácí JahMusic Lighta.

Vstupenky jsou již v prodeji v Lucerna Music baru. Oba interpreti vystoupí v Praze pod záštitou festivalu Real Beat a pořadatelé proto připravili možnost zakoupení jednotné vstupenky na oba koncerty, a to za 650 Kč + poplatky prodejce.

Reklama

Výběr článků

Načítám