Hlavní obsah

Z posledního Harryho Pottera mají vzniknout dva filmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Poslední příběh o Harrym Potterovi z pera spisovatelky J. K. Rowlingové (Harry Potter And The Deathly Hallows, česky: Harry Potter a relikvie smrti) se nepromění v jeden, ale hned ve dva filmy. Uvedl britský server Mail on Sunday. Rowlingová a filmaři tak s největší pravděpodobností vyinkasují dvakrát tolik peněz.

Článek

Tvůrci se podle deníku dušují, že je k tomu vedou především umělecké důvody, nikoliv finanční. Novináři tomu ale moc nevěří - že by Hollywoodu nešlo o peníze?

Rowlingová může být každopádně spokojená, ke svým již vydělaným 720 miliónům eur (odhad BBC), si připíše další desítky miliónů.

Společnost Warner Bros, která potterovské příběhy natáčí, se netají tím, že už prvních pět dílů vydělalo 2,5 miliardy liber a film navíc by mohl přinést ještě přibližně půl miliardy.

Na druhou stranu nelze popřít, že potterovské knihy jsou velice obsáhlé a je téměř nemožné "nacpat" poslední díl, který má v anglickém vydání 776 stran textu, do jednoho standardního celovečerního filmu. Sama autorka na svých internetových stránkách uvedla, že není možné zapracovat celý příběh do filmu kratšího než čtyři hodiny.

Mluvčí Warnerů, kteří prý pro poslední díl usilují o "velkého" režiséra typu Stevena Spielberga, nic nepotvrdil, ani nevyvrátil. "Diskutujeme o všech možnostech," řekl stručně.

Anketa

Chtěli byste vidět posledního Pottera ve dvou dílech?
Ano
39,2 %
Ne
56,5 %
Nevím
4,3 %
Celkem hlasovalo 5120 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám