Hlavní obsah

Gulo čar předělal Pražský výběr, Kocáb je chválí

Novinky, Stanislav Dvořák

Brněnská funky skupina Gulo čar, která na sebe upozornila v roce 2006 deskou Gypsy Goes to Hollywood, předělala jeden z nejslavnějších českých hitů Pražákům, těm je tu hej od Pražského výběru pro plánovaný pořad ČT Souboj hitů. "Pražák" Michael Kocáb brněnské funkery pochválil.

Článek

"Tak takhle nějak jsme to chtěli hrát taky, jenže jsme to tehdy netrefili,“ komentoval předělávku po prvním poslechu autor originálu Michael Kocáb.

"Museli jsme také požádat o souhlas s úpravou textu jeho autora Františka Ringo Čecha, ale co jsme v textu změnili, nemůžeme do březnového vysílání TV pořadu ještě prozradit. Ringo Čech nám napsal, že je naše verze docela vtipná,“ sdělil manažer skupiny David Gaydečka.

Skupina Gulo čar už si na domácím poli získala slušné renomé, je jednou z mála, které u nás hrají R'n'B na velmi profesionální úrovni. I když někdy bývají označováni jako romská kapela, s romskou hudbou nemají mnoho společného. Vycházejí z americké klasiky (Steve Wonder, James Brown apod.) a na své desce Gypsy Goes To Hollywood spolupracovali s uznávaným Dougem Wimbishem (Jungle Funk, Living Colour).

Saxanu jim sebrala Dasha

Pro pořad Souboj hitů prý chtěli původně předělat Saxanu, ale zpěvačka Dasha jim populární filmovou písničku "vyfoukla", tak se vrhli na Pražský výběr. „Pak jsme si poslechli desku Pražského výběru a uvědomili si, že rytmický základ této kultovní skupiny stojí na zábavných rytmických groovech a vše se začalo v našich myslích rozvíjet. Výběr skladby Pražákům těm je hej se naší kapele z Brna navíc zdálo jako dobrý for“, říká autor aranží a hudby kapely Gulo čar Pavel Dirda.

Novou verzi "pražáků" uslyší jako první návštěvníci koncertu Gulo čaru 21. ledna v pražském Lucerna Music Baru. Připravovaný televizní pořad bude k vidění v březnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám