Hlavní obsah

Belmondo ve čtyřiasedmdesáti znovu začíná točit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný francouzský herec Jean-Paul Belmondo v pondělí poprvé po skoro osmileté přestávce zaviněné mozkovou mrtvicí znovu předstupuje před kameru. Bude hrát hlavní roli ve filmu režiséra Francise Hustera Un homme et son chien (Muž a jeho pes), oznámil deník Le Parisien.

Článek

Producent filmu Jean-Louis Livi deníku řekl, že Belmondo je ve formě a na novou roli se připravoval "s nadšením jako zamlada". Natáčení má trvat deset týdnů.

Ve filmu se objeví i známí herci Max von Sydow a Pierre Mondy. Jde o nové zpracování látky filmu Umberto D., který v roce 1951 natočil italský režisér Vittorio De Sica. Je to příběh starého muže, jehož jediným společníkem je pes.

Belmondovi bude v dubnu 75 let. Před kamerou stál naposledy v roce 2000 - bylo to ve filmu Amazone. O rok později ho postihla mozková mrtvice a herec, který se nenechával ani v nejkrkolomnějších scénách zastupovat kaskadérem, ochrnul na pravou polovinu těla a navíc ztratil řeč. Díky své vůli i péči lékařů opět mluví a chodí, i když o holi. Zotavil se i z pozdější zlomeniny krčku stehenní kosti.

Belmondo žije s manželkou Natty, se kterou má čtyřletou dceru. Z prvního manželství měl syna a dvě dcery, ale jedna tragicky zahynula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám