Hlavní obsah

Slavní rockeři Black Crowes se vracejí, poslechněte si singl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých sedmi letech vyjde na jaře nová studiová deska Warpaint amerických rockerů The Black Crowes. Čekání si fanoušci mohou zkrátit prvním singlem, který už koluje na internetu.

Článek

Slide kytary, harmonika, riffy a blues - Black Crowes jsou stále takoví, jaké je máme rádi už od jejich výrazného debutu Shake Your Moneymaker. Nová deska bude obsahovat deset originálních písní bratrů Chrise a Riche Robinsonových a jednu coververzi - mezi nimi třeba bluesrockovou Walk Believer Walk, countrysoulovou baladu There’s Gold in Them Hills a skladbu Whoa Mule, která je prý ovlivněna i stylem reggae. Píseň God’s Got It Black Crowes převzali od zpívajícího reverenda ze 70. let Charlieho Jacksona.

Podle zpěváka Chrise Robinsona je deska směsí všech jejich vášní, ať už jde o Delta blues, soul nebo klasický rock 70. let. “Jsou v tom všechny kořeny, ale také trochu psychedelický pocit,“ říká Robinson. Jedna z nejlepších věcí, kterou kdy napsali, je podle něj balada Oh Josephine, kde hraje na kytaru i nový člen skupiny Luther Dickinson z North Mississippi Allstars.

Skupina Black Crowes si dala po raketovém nástupu v 90. letech sedmiletou pauzu z důvodu vyčerpání i kvůli sporům s nahrávací společností. Rich a Chris Robinsonové se pak věnovali sólovým projektům. Novou desku už hodlají vydat na vlastním labelu Silver Arrow.

Poslechněte si nový singl Goodbye Daughters of the Revolution zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám