Hlavní obsah

Judas Priest v Ostravě a v Liberci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská heavymetalová skupina Judas Priest vystoupí 17. června v ostravské ČEZ Aréně a 3. července v liberecké Tipsport Aréně. Do Česka se vrátí po třech letech.

Článek

Britští Judas Priest v 70. a 80. letech spoludefinovali pojem heavy metal. V čele se zpěvákem Robem Halfordem plánují v ČR zahrát a zazpívat nejen staré hity, ale i ukázky z připravované desky. Už v roce 2004 u nás vyprodali pražskou T-Mobile Arénu.

Skupina se dala dohromady už v roce 1970 a o čtyří roky později se k ní připojil i zpěvák Rob Halford. Generační souputníci slavných Black Sabbath či Deep Purple se pak proslavili deskami jako Sad Wings of Destiny, Sin After Sin, Stained Class, British Steel a Painkiller. Notoricky známá je zejména písnička Breaking The Law.

V roce 1992 Halford Judas Priest opustil, ale dnes s nimi opět vystupuje a letos oslaví 33 let existence. Nová deska je prý na spadnutí. Vstupenky budou k dostání od pondělí v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám