Hlavní obsah

TV tip: Záhada bermudského trojúhelníku i Černý jestřáb

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu v televizi poběží další díl úspěšné sci-fi Záhada bermudského trojúhelníku, česká komedie Slunce seno a pár facek nebo válečný snímek Černý jestřáb sestřelen.

Foto: Profimedia.cz

Z filmu Černý jestřáb sestřelen

Článek

Slunce, seno a pár facek

Další krize mezi Milunou, Blaženou a vesnickými klany Konopníků a Škopků. Má Venca skutečně dítě s inženýrkou z Prahy, která má „auto z Tuzexu a peněz jako šlupek?“ V JZD mají rozhodně co řešit a to ještě přijede televize kvůli reportáži.

Pokračování úspěšné bláznivé komedie Slunce, seno, jahody natočil režisér Zdeněk Troška v roce 1989. V hlavních rolích Helena Růžičková, Veronika Kánská, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová a další.

(Slunce, seno a pár facek, Nova, Pá 20.00)

Horečka sobotní noci

Tony je jen obyčejným prodavačem v drogerii a navíc mu otravuje život otec se svými příkazy, ale když v sobotu vyrazí na disko, je králem. Jeden z nejvýraznějších hudebních filmů 70. let definitivně proslavil herce Johna Travoltu. Hudební doporovod tvoří slavné hity diskotékové skupiny Bee Gees, jejímž poznávacím znamením jsou nezvykle ječivé vokály a dokonale taneční rytmus.

(Horečka sobotní noci, ČT1, So 22:00)

Černý jestřáb sestřelen

Zajímavě natočený americký válečný film Černý jestřáb sestřelen vznikl podle skutečných událostí. V devadesátých letech měla americká armáda urovnat situaci v Somálsku zmítaném občanskou válkou. V hlavním městě Mogadišu zatkli gangstera Attu, ale během následující akce nic netušící vojáky napadla přesila rebelů a ulice Mogadiša se změnila v jatka.

Režii měl zkušený Ridley Scott, v hlavních rolích se objevili třeba Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore či Eric Bana.

(Černý jestřáb sestřelen, Nova, Pá 22:15)

Tristan a Isolda

Film vychází z prastaré rytířské legendy o lásce a zradě a vznikl v roce 2005 v koprodukci USA, Velké Británie, Německa a ČR. Zajímavostí je, že se natáčel v Česku a dokonce se v něm objevují i čeští herci jako Marek Vašut, Barbora Kodetová a Miroslav Šimůnek. Režíroval ho Kevin Reynolds a v hlavních rolích Tristana a Isoldy vystupují James Franco a Sophia Mylesová.

(Tristan a Isolda, Nova, So 20.00)

Záhada bermudského trojúhelníku

Druhým dílem pokračuje televizní film o skupině vědců, která se vydá na popud jednoho milionáře odhalit tajemství bermudského trojúhelníku. Když uvidí na moři lodě Kryštofa Kolumba z roku 1492, je jasné, že časoprostor tu vyvádí nepěkné kousky. V hlavních rolích Eric Stoltz, Catherine Bellová, Sam Neill a další.

(Záhada bermudského trojúhelníku, Nova, Ne 20.00)

Anketa

Určitě se podívám na:
Záhada bermudského trojúhelníku
61,5 %
Slunce, seno a pár facek
6,1 %
Tristan a Isolda
5,9 %
Černý jestřáb sestřelen
23,7 %
Horečka sobotní noci
2,8 %
Celkem hlasovalo 2480 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám