Hlavní obsah

Black Mountain: sabbati z Kanady

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětice Black Mountain z kanadského Vancouveru si ujíždí na psychedelii i na klasickém rocku 70. let. Od roku 2000 si na severoamerické indie scéně vybudovala velmi slušnou pozici. Věnujte jim pár minut a poslechněte si také ukázky, vyplatí se to.

Článek

Black Mountain vytvářejí zábavnou a na první poslech chytlavou směsici z vlivů Black Sabbath, Led Zeppelin či Pink Floyd. Brutální riffy prokládají tichými zasněnými pasážemi a jejich skladby bývají velmi dlouhé, takže v komerčním rádiu je těžko uslyšíte.

První singl Druganaut, lehce psychedelickou osmiminutovou poloinstrumentálku, vydali v roce 2000. O pět let později přišli s debutovou dlouhohrající deskou Black Mountain a letos v únoru vychází napjatě očekávaná druhá deska In the Future. V roce 2005 Black Mountain také předskakovali na turné Coldplay a získali tak další fanoušky.

Frontman Stephen McBean popisuje jejich skladby jako výsledek spojení tvrdosti s křehkostí. Posuďte sami, poslechněte si celé písničky zde.

Anketa

Oznámkujte ukázky jako ve škole:
1
79,3 %
2
3,4 %
3
10,3 %
4
3,4 %
5
3,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám