Hlavní obsah

Nový pořad ČT Detektor nabídne záhady a esoteriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhady, dějinné nesrovnalosti, konspirační, esoterická a další témata nabídne divákům České televize nový publicistický pořad Detektor. První díl uvede ČT 1 v úterý večer.

Článek

Tvůrci v čele s Petrem Vachlerem jej nazvali Tunguzský meteorit a Pán blesků a věnovali jej vynálezům a patentům Nikoly Tesly. „Začali jsme Teslou, protože je zapomenutým géniem, který žil a studoval také v Praze. Pravděpodobně dokázal posílat energii na dálku, možná vynalezl ničivé zbraně a vynalezl elektromobil,“ tvrdí Vachler. Druhý díl vysílaný o týden později se zabývá otázkou, kam zmizel rukopis poslední knihy spisovatele Ludvíka Součka.

K dalším tématům patří takzvané Longinovo kopí, kterým byl údajně probodnut Ježíš Kristus na kříži a které údajně fascinovalo Adolfa Hitlera, či záhadné kruhy v obilí. Jeden díl je věnovaný nezvyklému pohledu na tajnosti ukryté ve staroměstském orloji, další zase tajným zbraním třetí říše či Golemovi.

„Zatím máme v plánu s ČT natočit 20 dílů. Pokud diváci v pořadu najdou zalíbení, máme spoustu témat ke zpracování,“ dodal Vachler z Vachler Art Company, která pořad pro ČT připravuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám