Hlavní obsah

Přes tisíc posluchačů podepsalo petici proti novému Radiožurnálu

Právo, jp

Ráno zprávy každou čtvrthodinu, častější informace o dopravě a počasí, připomínání času, bez komentářů Ivana Hoffmanna, zato s novými moderátorskými hlasy například Lucie Výborné, ohlašování názvů písniček, více publicistických a živých vstupů. A také nové znělky, jingly a předěly.

Článek

Takové a ještě jiné změny nabízí od nového roku vysílání Českého rozhlasu–Radiožurnálu pod vedením ředitelky Barbory Tachecí. Mnoha posluchačům se však nová koncepce nelíbí, připomíná jim schéma vysílání komerčního rádia.

Jde ale také o zvyk. Radiožurnál měl léta zakonzervované časy některých pořadů. Například ranní přehled tisku v 5.33, 6.33, 7.33 a 9.15. Teď je to jinak, a chvíli bude trvat, než si věrní posluchači na nové časy zvyknou.

Přes tisíc lidí se podepsalo k pondělnímu poledni pod petici, kterou na internet vyvěsil student DAMU Karel Kratochvíl na adrese www.radiozurnal.kvalitne.cz.

„Jsem obyčejný posluchač Radiožurnálu nespokojený s jeho novou tváří,“ představuje se na webu Kratochvíl. „Rádi bychom nejen ve vedení Českého rozhlasu vyvolali diskusi o tam, kde jsou hranice mezi veřejnoprávním a komerčním médiem,“ píše se v úvodu petice.

Tachecí svou koncepci hájí. „Chceme, aby Radiožurnál byl modernější a méně konzervativním rádiem,“ prohlásila šéfka stanice.

„Když se prosazují výrazné změny, vyvolá to vždy bouři,“ míní místopředsedkyně Rady Českého rozhlasu (ČRo) Dana Jaklová. Rada bude na svém středečním jednání o nové koncepci hovořit. „Budeme o tom mluvit, nějaké podněty k tomu přišly,“ řekl Právu člen Rady ČRo Ladislav Jíša, který má na starosti podněty a stížnosti.

Anketa

Líbí se vám nový Radiožurnál?
Ano
8,9 %
Ne
60,5 %
Nevím, Radiožurnál neposlouchám
30,6 %
Celkem hlasovalo 14395 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám