Hlavní obsah

Martina Janková zpívá v Rudolfinu

Právo, ČTK, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá sopranistka Martina Janková (34 let) je další českou operní pěvkyní, která udělala kariéru v zahraničí – žije ve Švýcarsku, kde patří ke hvězdám Curyšské opery. V pondělí zazpívá v pražském Rudolfinu na písňovém recitálu doprovázena švýcarským klavíristou Gérardem Wyssem.

Článek

Na programu jsou písně romantiků Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a Roberta Schumanna a jejich méně známých ženských protějšků Clary Schumannové, manželky Roberta, a Fanny Mendelssohnové, sestry Felixe.

Neobvyklý repertoár pěvkyně vybrala s ohledem na to, že autorky jsou v Česku téměř neznámé. Tuzemské publikum ji letos uslyší ještě dvakrát. „V říjnu plánuji zazpívat na Svatováclavském festivalu v Ostravě a skladby od George Friedricha Händela na olomouckém Podzimním festivalu duchovní hudby,“ řekla.

Do Prahy se vrátí i na počátku příštího roku, kdy 7. ledna vystoupí na galakoncertu Národního divadla. Uvažuje také o účasti na recitálu ve Stavovském divadle k výročí narození Wolfganga Amadea Mozarta.

Reklama

Výběr článků

Načítám