Hlavní obsah

Na Andělech vystoupí živě Karel Gott

Právo, jaš

Prezident akademie populární hudby Petr Šiška zve na předávání cen Anděl do pražské Sazka Arény. Vystoupí živě Karel Gott, slibuje v rozhovoru s Právem.

Článek

Předání výročních cen Anděl Allianz 2007 se letos uskuteční 3. dubna v pražské Sazka Areně. Proč jste se rozhodli přesunout ceremoniál do největší haly v Česku?

Důvody jsou minimálně dva. Dostali jsme velice výhodnou nabídku ze strany Sazka Areny, která má zájem, aby tato významná událost českého hudebního byznysu byla tam. Za normálních okolností bychom samozřejmě nebyli schopni dostát všem finančním podmínkám, ale ta nabídka byla opravdu zajímavá. Také je pro nás výzvou ukázat, že po pěti letech práce našeho týmu si ceny důstojnou Sazka Arenu zaslouží.

Jsme zvědaví, jestli se nám podaří motivovat český národ natolik, že se rozhodne přijít do Sazka Areny třeba v počtu šesti sedmi tisíc fanoušků, jako se nám to daří v Ostravě.

Došlo proti loňsku ve statutu výročních cen k nějakým změnám?

Ve spolupráci s českou pobočnou Mezinárodní federace fonografického průmyslu IFPI a grémiem Akademie populární hudby jsme upravili akademický rok tak, že je shodný s klasickým kalendářním rokem. V minulých letech byl o čtyři měsíce delší. Navíc lze letos poprvé ocenit alba, na kterých se částečně podíleli zahraniční umělci.

Petarda Production vyhlašuje ceny již pět let. Co se během té doby změnilo?

Když jsme začínali, objevovaly se v médiích články o tom, že ostravská firma, která obchoduje s lešenářským potrubím, koupila Anděly. Někdo si přečetl nadpis našeho živnostenského listu, který se vztahuje k montáži a demontáži zastřešených pódií, protože tak se v Česku tato živnost jmenuje. Anketě moc nedůvěřovali umělci, jelikož v akademii byli nedůvěryhodní lidé a podobně. Myslím si, že dnes už berou jako poctu případné účinkování na slavnostním ceremoniálu, kde se hraje živě. Podle mě mizí i bariéry mezi jednotlivými hudebními žánry.

Kolik lidí bude letos v anketě hlasovat?

Bude to více než čtyři sta odborníků. Myslím si, že je to velmi reprezentativní a přesná anketa.

V minulosti Andělé přinesli i tzv. Andělskou ulici. Bude i letos?

Nebyla to vždy jen Andělská ulice, ale proběhl i Andělský týden. Letos ho odstartujeme přímým přenosem pořadu Noc s Andělem, ve kterém 29. března udělíme žánrové ceny. Navazovat bude série koncertů, křtů nových desek a dalších akcí.

Kdo se na letošním dubnovém ceremoniálu v Praze představí?

Poprvé v historii Andělů by měl s netradičním číslem živě vystoupit Karel Gott. Neměli by chybět Petr Kolář, Aneta Langerová, Lucie Bílá, Chinaski, Wanastowi Vjecy, Ewa Farna, Yvone Sanchez a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám