Hlavní obsah

Budař: Začali mi říkat český Belmondo

Jan Budař hraje postavu "Skokana" v novém českém filmu Svatba na bitevním poli. Při natáčení mu prý začali říkat český Belmondo.

Článek

Váš hrdina přezdívaný ve vesnici pro svou zálibu ve výškách Skokan se řadí mezi vaše filmové podivíny. Jak byste ho představil?

Skokan neboli Jaroslav Canda miluje výšky, takže leze různě na všechny vysoké body v okolí – střechy, stormy a tak dále a rád z nich podle možnosti skáče. Musím říct, že mě – stejně jako mého oblíbeného herce Jeana Paula Belmonda – žádný kaskadér v těch nebezpečných scénách nezastupoval, takže se mi ve štábu začalo říkat český Belmondo. Já se za to na ně nezlobím. A ještě jsem chtěl říct, že mám krásnou filmovou manželku Kateřinu, kterou hraje Monika Hilmerová. I proto mám tuhle roli velice rád!

Ve filmu létáte na rogalu. Lákalo by vás to i v “civilu”?

Lákalo. Ještě nikdy jsem na rogalu neletěl, jenom jsem na něm visel kvůli záběru ve filmu na jeřábu. Kdybych na něm měl skutečně letět, trochu bych se bál, že je to takový nevyzpytatelný a že není úplně snadný se to naučit. Spíš mě láká skočit si padákam, což je taky let dolů, ale rychleji.

Premiéra filmu se koná 10. ledna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám