Hlavní obsah

Baví mě víc poloha sukničkáře, říká Miroslav Šimůnek

Miroslav Šimůnek hraje ve filmu Svatba na bitevním poli romantika Tomáše. Více mě baví poloha sukničkáře, říká v rozhovoru.

Článek

Jaký je Tomáš?

Je to mladý muž, který přijíždí ze zahraničí za tátou a za rodinou kvůli své svatbě a trochu ve vsi zamíchá místními postavičkami.

Točil jste pohádky, detektivky, thrillery, ale kromě pohádkové komedie ve vaší filmografii komedii nenajdeme. Byla postava venkovského frajera Tomáše, kterého milují ženy a dívky z celé vesnice, pro vás vítaná změna?

Svatba na bitevním poli je sice komedie, ale moje postava je spíš z těch romantických než komických. Můj hrdina se zamiloval do krásné Francouzky a přivezl ji do rodné vsi představit otci a uspořádat malou tichou svatbu. Jenže všechno se vinou nejrůznějších okolností zvrtne…

Ale Tomáš odjížděl jako sukničkář a lamač ženských srdcí, a najednou přijíždí coby romantický hrdina se svou francouzskou „princeznou“ Claire, kterou evidentně miluje. Byl jste radši tím sukničkářem nebo romantikem?

Baví mě víc poloha sukničkáře, hrát si s lidmi, laškovat s každou ženskou, ale v tuto chvíli je to zamilovaný „princ“. Pro mě je to návrat trochu zpátky, do pohádek. Linii romantiky a lásky – to už mám naučeno. Trochu jsem záviděl těm chlapům, co si hráli na vojáčky a chlastali v hospodě.

Premiéra filmu se koná 10. ledna

Reklama

Výběr článků

Načítám