Hlavní obsah

Prince of Persia: film pro počítačové hráče

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywood popadl další velmi slavnou počítačovou hru a hodlá z ní udělat filmový trhák. Producent Jerry Bruckheimer svěřil projekt režisérovi Miku Newellovi.

Článek

"Máme velmi zajímavého režiséra, Mika Newella, který dělal jeden z dílů Harryho Pottera a také Donnie Braska. Je velmi vynalézavý a důvtipný a myslím, že tomu dodá něco velmi zvláštního," libuje si Bruckheimer.

Film trochu pozdržela stávka amerických scénáristů, ale v létě 2009 určitě bude v kinech, tvrdí tvůrci. Na původním scénáři, který ještě může doznat změn, pracovali Jordan Mechner a Jeffrey Nachmanoff.

Odkud se vzal Prince of Persia?

Prince of Persia je jednou z nejznámějších a nejstarších sérií počítačových her na světě. První dvojrozměrnou hru vydala už v roce 1989 firma Broderbund. Fungovala na tehdejších počítačích PC, Amiga, Atari, Apple a ZX Spectrum. Hrdina (princ) v ní musel projít palácem plným nástrah, osvobodit princeznu a porazit zlého vezíra. Vše bylo omezeno herním časem 60 minut, což vyvolávalo u hráčů infarktové situace. Po velkém úspěchu následovaly další díly, grafika se změnila na 3D a poslední pokračování vyšlo v roce 2007.

Mike Newell je textem nadšen. "Je to skvělý příběh, kdybyste to četli, viděli byste, že to není jako počítačová hra. Je to vzrušující, strašně romantické, jako film Lost Horizon." Režisér si dokonce platí poradce, který hraje videohry a upozorňuje ho na různé detaily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám