Hlavní obsah

Dlouhý televizní Silvestr

Právo, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestrovská oslava se na obrazovkách domácích celoplošných televizních stanic obešla opět bez překvapení, a tomu nakonec odpovídal i ohlas diváků. Peoplemetry na rozdíl od televizních programů a magazínů nehlásily výjimečný večer, ale průměrný.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Novácký Mejdan roku: skupina Gypsy.cz

Článek

Přestože v Česku žije 8,5 miliónu diváků starších patnácti let a pro všechny televize dohromady nebyl ještě před pár lety problém z nich k obrazovkám na sklonku roku usadit čtyři až pět miliónů, letos se musely poslední noc v roce dělit zpravidla jen o něco málo větší než třímiliónové publikum.

Největší zájem vyvolala Nova se svým blokem složeným z přenosů Mejdanu roku z Václaváku a předtáček z Divadla Metro, přičemž o Václavák byl pravidelně menší zájem, a to navzdory tomu, že „ke koni“ se na pozvání Novy dostavily i hvězdy jako Karel Gott a Helena Vondráčková, které diváky Novy vždy spolehlivě přilákaly. Jenže ohromující číslo, které by televizi pobízelo přijít s už jednou opakovaným nápadem i příští rok, to skutečně nebylo.

Velikost publika kolísala od 1,42 miliónu dospělých diváků po 2,34 miliónu, přičemž dvoumiliónovou hranici obvyklou pro běžný tuzemský seriál překročila jen výjimečně.

Nejmenší tuzemská televize - Prima - mívá i lepší večery. Poslední noc roku 2007 zahájila vtipnými televizními zprávami pro 556 tisíc dospělých diváků a pak odvysílala zvláštní vydání zábavního pořadu Hádej, kdo jsem! pro 885 tisíc lidí.

Veřejnoprávní Česká televize uspěla víceméně také jako kterýkoli běžný večer – množství diváků se pohybovalo od 1,06 po 1,46 miliónu dospělých, které získalo speciální vydání pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím!

Parodie sebe sama

Ale přece jen alespoň někdo a alespoň trochu překvapil. A to tvůrci speciálního vydání pořadu Pošty pro tebe. Kdyby existoval titul krále silvestrovské zábavy, neměla by jeho porota při nominacích přehlédnout Ester Janečkovou. Za skvěle zvládnutou jemnou parodii sebe sama v roli pravidelné moderátorky pořadu.

Na Nový rok uspěla Česká televize, když reprízu filmu Jana Hřebejka Pelíšky sledovalo 1,7 miliónu dospělých. Nova vysílala komedii Vesničko má, středisková pro 1,3 miliónu dospělých a Prima nechala v programu svůj pravidelný seriál Velmi křehké vztahy. Dívalo se 1,2 miliónu dospělých.

Reklama

Výběr článků

Načítám