Hlavní obsah

Borat dostane první seriózní roli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský komik Sacha Baron Cohen uložil svou postavu kazašského reportéra Borata definitivně k ledu a nyní se chystá na roli politicky angažovaného hipíka Abbieho Hoffmana ve filmu The Trial of the Chicago Seven. Nabídl mu ji samotný Steven Spielberg, uvedl server Tiomesonline.

Článek

Abbie Hoffman na sebe v 60. letech upozornil akcemi namířenými proti válce ve Vietnamu. V roce 1968 narušil s dalšími protestujícími sjezd demokratů v Chicagu svým protiválečným karnevalem, který se postupně zvrhl v pouliční násilí.

Demonstranti začali házet kameny a cihly a policie odpověděla slzným plynem. Město dokonce vyhlásilo zákaz vycházení, což ale protesty nezastavilo.

Poté bylo vyšetřováno několik policistů i aktivistů včetně Hoffmana. Policistům se nic nestalo, ale Hoffman a jeho přátelé byli obviněni z výtržností. V procesu svědčil i spisovatel Norman Mailer, který ho popsal jako hlučný střet mezi starými pořádky a rostoucí alternativní kulturou. Těžce nemocný Hoffman spáchal sebevraždu v roce 1989.

Bude i Bruno

Sacha Baron Cohen je prý aktivistovi z 60. let dost podobný, takže maskéři nebudou mít mnoho práce. Jinou otázkou je, zda se milovník extrémního humoru osvědčí ve zcela jiné herecké poloze.

Komedie se zatím Cohen úplně nezříká. Jak uvedl, plánuje také film o zženštilém rakouském módesmanovi Brunovi, kterého vymyslel už před lety a natočil s ním několik scének. K Boratovi a ke své další postavě, natvrdlému hiphoperovi Alimu G, se vracet nechce.

Anketa

Chcete vidět Cohena ve vážné roli?
Ano
70,2 %
Ne
29,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4233 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám