Hlavní obsah

Radiohead odvysílají svůj silvestrovský koncert na internetu

Britská rocková skupina Radiohead bude svůj silvestrovský koncert vysílat nejen v televizi, ale i na internetu. Kapela zahraje písně ze svého nejnovějšího alba In Rainbows.

Článek

Zpěvák skupiny Thom Yorke oznámil, že vysílání předtočeného koncertního vystoupení začne na oficiálních stránkách kapely o silvestrovské půlnoci londýnského času (1. ledna 2008 01:00 SEČ). Podle něj se diváci mohou těšit na "několik písní a nějaké další kousky" od Radiohead.

"Je to malá oslava vydání fyzické verze naší desky In Rainbows," prohlásil Yorke. Toto nejnovější album Radiohead, které si fanoušci od října mohou stáhnout z oficiálních internetových stránek skupiny, vyjde v Británii na CD 31. prosince. Do amerických obchodů deska vstoupí o den později.

Radiohead v říjnu napsali novou stránku hudební historie, když své album In Rainbows nabídli volně ke stažení na internetu. Fanoušci se sami mohli rozhodnout, kolik za desku o deseti písních zaplatí. Revoluční způsob vydání alba vyvolal mimořádný zájem příznivců skupiny, finanční úspěšnost projektu je však nejasná. Téměř třetina návštěvníků stránek Radiohead si jejich nahrávky pořídila zadarmo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám