Hlavní obsah

Stardance II vyhrál Aleš Valenta s tanečnicí Ivou Langerovou

PRAHA
Aktualizováno

Druhá část soutěže Stardance - když hvězdy tančí skončila. Vítězem se stal pár Aleš Valenta s taneční partnerkou Ivou Langerovou. Ten předvedl v celém průběhu velmi vyrovnané výkony a byl pasován na jednoho z favoritů soutěže. To se však říkalo i o druhém páru Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleš Valenta s taneční partnerkou Ivou Langerovou zvítězili ve finále Stardance II.

Článek

I oni se snažili a předvedli velmi kvalitní tance, ale diváci dali přednost Valentovi a Langerové.

Čtyřiatřicetiletý olympijský vítěz ze Salt Lake City v roce 2002 na tanečním parketu navázal na svou úspěšnou sportovní kariéru, kterou byl letos nucen ukončit kvůli potížím se zády a kolenem. Na vítězství ve StarDance jej od počátku tipovaly sázkové kanceláře.

Vítězové Stardance II: Aleš Valenta a Iva Langerová.foto: Právo/Dorian Hanuš

"Je to krásné," řekl Valenta. Pogratuloval i ostatním párům, které se soutěže zúčastnily. "Mně je báječně," řekla Vilhelmová. Devětadvacetiletá matka dvouletého Františka v přímém přenosu prozradila, že je ve třetím měsíci těhotenství.

Svůj akrobatický um dnes Valenta zužitkoval ve volné disciplíně - freestylu. Předvedl i salto, někteří porotci ale suše poznamenali, že od něj čekali i vrut jako na lyžích. "Tančíš jako bůh," řekla na Valentovu adresu porotkyně Mahulena Bočanová. A obávaný choreograf Richard Hes po Valentově freestylu dokonce s poukazem na svou taneční skupinu zaveršoval: "Památná chvíle, sundávám brýle, zamáčknu slzu, vidím staré dobré UNO".

Stardance byl hit obrazovek

V závěrečném dílu tančili účastníci nejen předepsané tance, ale na závěr zatančili také to, co sami chtěli a o čem si mysleli, že diváky zaujme nejvíce. Tatiana Vilhelmová s Petrem Čadkem si vybrali rumbu, Aleš Valenta s Ivou Langerovou pak quick step.

Během večera se předávaly nejen ceny, ale také dary. Nadace Člověk v tísni dostala výtěžek z aukce tanečních kalhot Jiřího Schmitzera, které se vydražily za 200 000 korun.

Účastníci soutěže Stardance II.foto: Právo/Dorian Hanuš

Ve Stardance II se ale představilo celkem osm párů. Dva páry se probojovaly do finále přes „protivníky“, které představovali Robert Záruba s tanečnicí Vandou Dětinskou, Jiří Schmitzer se Simonou Švrčkovou, Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou, Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček, Lenka Filipová a Michal Petr a Monika Žídková s Janem Halířem.

Reklama

Související články

Úspěšná taneční show StarDance znovu na ČT 1

Taneční horečka se vrací! V sobotu 3. listopadu od 20.00 hodin začíná na ČT jedničce show StarDance 2, která se loni v anketě diváků Tý Tý stala nejúspěšnějším...

StarDance smutně opustila modelka Žídková

Taneční sow StarDance II poznamenala tragédie. V sobotu nechtěně a smutně soutěž skončila pro bývalou Miss Europe a modelku Moniku Žídkovou (30 let) a jejího...

Výběr článků

Načítám