Hlavní obsah

Světová meditace s didgeridoo

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Worldwide Didgeridoo Meditation je celosvětová akce, které postupně spojuje hráče na didgeridoo z různých koutů zeměkoule. Koná se čtyřikrát do roka, vždy v den, kdy nastupuje nové roční období. V sobotu ráno bude zahájena letos počtvrté, u nás u příležitosti příchodu zimy.

Článek

Se svítáním začnou v různých zemích světa tak, jak bude slunce z východní polokoule putovat na západní, foukat do didgeridoo významní hráči i nadšenci. Meditace spočívá v tom, že všichni budou pětačtyřicet minut nepřetržitě hrát a posléze se na patnáct minut na tomtéž místě rozhostí absolutní ticho.

Hrát se začne se svítáním v Austrálii, odkud tento hudební nástroj pochází. Poté se zvuk didgeridoo přenese do Malajsie, Indie, Íránu, Ruska, Ukrajiny a také do Česka, aby pokračoval do Francie, Německa, Norska, Polska a skončil za svítání v Kanadě, Kolumbii, Peru a USA. Za Českou republiku budou v rámci Worldwide Didgeridoo Meditation hrát ve svých domovech Ondřej Smeykal a Jiří Heller.

Reklama

Výběr článků

Načítám