Hlavní obsah

Vánoční kolekce Blackmore's Night

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Candice Night a fenomenální kytarista Ritchie Blackmore (bývalý člen skupiny Deep Purple), kteří spolu s dalšími muzikanty tvoří skupinu Blackmore's Night, vydali těsně před vánočními svátky pozoruhodnou kolekci nazvanou Paris Moon. Obsahuje DVD i zkrácený CD záznam z jejich loňského vystoupení v Paříži ve slavném sále Olympia.

Článek

Vánoční atmosféra skladeb vycházejících z renesanční a folkové hudby a posílených všudypřítomným rockovým odpichem je dána jakýmsi slavnostním pojetím hraní, které skupina na svých albech i koncertech praktikuje. Několikrát se v rozhovorech zmínila i o své lásce k Vánocům, což se odrazilo v načasování vydání kolekce. Přáním Candice a Ritchieho je strávit některé budoucí vánoční svátky v Česku, protože vztah k Praze si vybudovali během několika minulých návštěv země.

Blackmore's Night dělají svými písněmi posluchačům radost už deset let. Na kontě mají pět studiových desek, koncertní alba i různé kompilace, k tomu pár hudebních ocenění. DVD a CD Paris Moon připomíná výročí založení kapely a podle slov Candice Night klade důraz na duchovní komunikaci, která podle ní mezi většinou lidí na zemi schází.

O Vánocích pak říká: „Hned s prvními sněhovými vločkami se nevysvětlitelným kouzlem vrátím do doby, kdy jsem byla malá. Připadá mi, jako by po neustálém shonu a hluku všechno kolem ztichlo. Vím, že je to jen představa, ale je velice krásná. Vánoce mě lákají také tím, že máme alespoň na pár dnů čas na rodinu a přátele, se kterými se jinak kvůli věčnému cestování po světě míjíme.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám